A büszke hadvezér

2011. november 5., szombat

| | |
A Legozás mellett Lackó másik kedvenc sportja az ólomkatonázás. Van egypár babája, az egyszer biztos:) Úgy gondoltam, hogy mivel a technikai fejlődés lehetővé tette, hogy élvezhető képeket készítsek róluk bemutatok párat, így például apa is megnézheti végre azokat a figurákat, amiket hiába adtunk a kezébe eddig. Kezdjük a seregszemlével:

Ebből így sok nem látszik. Illetve pontosan annyi látszik, hogy sok. Laci számszerűsítve is meg tudná mondani, hogy mennyire sok, de tőlem elégedjetek meg annyival, hogy sokan vannak:) A vitrin alsó polcán a sok pici izé az én seregem. Nekem kisebbek a babáim, mert mégse járná, hogy az enyémek nagyobbak legyenek, amikor a Laci a nagyobb, nemde?

Hiába keresitek a következő képeken szereplő babákat a szekrényben, azok nincsenek ott, mert ők a következő képeken vannak.

Laci első serege a Woodelf. Velük játszik a legrégebb óta és ez bizony évtizedes vonzalmat jelent.
Ő valami varázslóféleség, aki egy nagy fehér szarvasállaton lovagol.
Ő egy solymász vagy valami hasonló.

A sárkány olyan nagy, hogy nem fért rá a képre.

Three tree, avagy a három fa

Treekin akcióban

Őt Lackó egy festőversenyre készítette sk mesegombákkal. Imádom a gombáit:)
Persze még nagyon-nagyon sok babája van ebben a seregben is, akiket most nem mutogatok meg. Inkább menjünk tovább a Birodalmi (The Empire) seregre:
Ő Karl Franz, az egész birodalom főmuftija (értsd császára)

Ő Franzy és egy lángelméjű csatamágus

Ő Valten, aki Sigmar választottja... Ne aggódjatok, én is csak annyit tudok róla, hogy le kell lőni, mielőtt odaér a méretes pörölyével. Szerintem nagyon szép figura. Tetszik a festés, az arc. Végre fest szemeket a Drágám:)

Ez egy gőztank. Ezt is le kell lőni, mielőtt odaér.
Hova ér a mi? kérdezhetitek. Nos, aki nem ismeri a játékot annak egy-két akciókép:
A játék kezdetekor a tábla így néz ki: A két sereg egymással szemben áll fel. A gőztank nem azért áll az oldalán, mert így menőbb, hanem mert Drága uramnak így sikerült beszuszakolnia az egység és a domb közé:)

Így néz ki a terep játék közben.

Láthatjátok, hogy a lovasok a kép alsó részén milyen sokat botladoztak előre, míg hátul a törpe gyalogság lassan, de feltartóztathatatlanul araszol célja felé.

Az asztal billiárd asztal méretű, csak golyók helyett tereptárgyak és babák (helyesebben figurák vagy még helyesebben modellek) találhatóak rajta. A játékhoz kell mérőszalag, 20-30 dobókocka, szabálykönyv, sereglisták, némi taktikai érzék, jó szerencse és idegek.
Laci épp a taktikai érzékét villogtatja 2008. februárjában.

Itt a törpe bányász pedig a jó szerencséjét teszi próbára. Láthatóan nagyon fair küzdelemben...
Itt meg két kép a hősiesen helyt álló törpékről:


A jószerencsével kapcsolatban még valami:
Itt amelyik kockán 4 vagy több volt azzal bántotta az ágyúm a faembert.

A repost: Amelyik kockán 4 vagy több volt, az biztosan talált. A 3 akkor, ha közel volt a célpont. Erre sajnos már nem emlékszünk.
Mivel ma ilyen sok képet betuszkoltam a bejegyzésembe, inkább holnap folytatom a képek mutogatását. Már biztos elfáradtak a szemeitek a nézelődésben:)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése