Meglepődtem

2011. december 6., kedd

| | |
A sok-sok karácsonyi projekt mellett, ami annyira azért nem sok, ellenben hosszadalmas, és amiket biztosan nem mutathatok meg addig, amíg a kedves megajándékozottak le nem szaggatták róluk az újrahasznosított csomagolópapírt, azért van amit mégis megmutathatok. Úgy döntöttem, ha már kötök meglepem magam is, jusson nekem is a jóból. Legalább abban biztos lehetek, hogy amikor megkapom magamtól a meglepim ujjongani fogok örömömben:) Meg a Laci is, hogy befejeztem. A saját projektjeimmel eddig itt tartok:
A felső fotón látható pihe-puha ölelgetni való gyapjúgombócok a Szerpentin névre hallgatnak, annak is az Avar árnyalatát képviselik. Csodaszép levélmintás nyakmelegítő és sapi lesz belőle, valamint ha marad még belőle egy pici lehet, hogy egy puha, meleg kesztyű is összejön. (Jobb esetben kettő.) Szerintem kijön majd a szett belőle annak ellenére is, hogy nagy a fejem:) Legalább elfér benne az a sok ragyogó ötlet:) Ám a fonal színe, amit imádok-imádok-imádok felvet egy aprócska, ám nem megoldhatatlan problémát: a télikabátom fekete, amihez nem megy a barna, de sebaj, majd a januári leárazásoknál szerzek magamnak egy meleg, sötétbarna nőcis kabátkát, hogy színharmonikusan viselhessem a finom meleg, kötött leveleim:) Azon ugye nem lepődtök meg, hogy már megint falevelek? :)

A képen látható kötőtű átmérője 1 cm. Mikor Laci meglátta rögtön meg is jegyezte, hogy ez már majdnem szexuális segédeszköznek minősül, vastagabb tűt ezért nem is vehetek. Kár. :D Mondjuk ezt is elég nehéz normálisan fogni, de majd belejövök:)

Az alsó képen a Kabala fonal Naplemente árnyalatából parádézik három csinos gombolyag. Belőlük a homokszínű kord átmeneti kabátkámhoz (amin a fonalakat fotóztam) készül majd egy kendő, egészen pontosan egy Ginkgo Shoulderette Shawl. Gondolom a minta témája totális meglepetés számotokra. ;) Szerintem a minta nagyon is passzol ennek a fonalnak és színnek. Lehet, hogy a fonal neve naplemente, de a vak is láthatja, hogy ez egy tölgyes november elején.

Ugye, hogy ugye?

Amint befejeztem a karácsonyi projekteket nekiállok ennek a két dolognak, majd a listán szerepel még egy sapi-nyakmelegítő szett, egy karmelegítő a rövid ujjú pulcsimhoz, majd a tavaszra egy Möbius stóla, végül nyárra két bolero és egy táska. Sejtésem szerint lesz a listán még legalább egy bolero kedvenc kistestvéremnek, aki szülinapjára választhat egy fonalat és egy mintát és megkapja a készterméket:)

Ne féljetek, amint a látási viszonyok lehetővé teszik a gyöngyözést is előveszem újra. A galagonya szettemhez már megvannak a gyöngyök, meg tervben van egy (FIGYELEM, nem faleveles) csepp formájú medál és még ki tudja, hogy mi, mert ha gyöngyözni kezdek, akkor sorra pattannak ki a fejemből az ötletek. Ja, és under construction egy nem faleveles neszesszer is. Majd mutizom, ha kész. Talán idén:)

És most szépen elsompolygok készülni az alapvizsgára.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése