Mandarin és Körte

2012. február 2., csütörtök

| | | 1 megjegyzés
Szeretem a gyümölcsöket. Egy hűs nyári salátát készítek most a Mandarin Körte árnyalatából.Bár, ahogy ezt elnézem inkább egy búzamező július végén. Már csak a Gladiátor hiányzik, hogy simogassa a kalászokat.^^

Imádom a Mandarin fonalat, a puha, finom bambuszszálat, a hűs tapintását. Szinte érzem, hogy milyen jó lesz nekem nyáron, mikor nem éget szénné a Nap. Remélem kockásra sem fog égetni.:) Már csak az a nagy baglyom bajom, hogy egyszerre készül ez a kis szösszenet a baglyos pulcsimmal és mindkettőt akarom és most azonnal! Jajj, melyiket is kössem? Logikusan a pulóvert, mert azt akarom előbb hordani, viszont a boleró hamarabb elkészülne, viszont a pulóver baglyos, de a boleró meg bambusz, ráadásul mindkettőnél izgulok, hogy igaz-e a kötéspróbám:) Most gondolom sokan irigyelitek a problémáim:)


Amúgy, hogy nagyobb legyen a kínom íme még két projekt, amik készülni fognak hamarosan:
Ez egy Mőbiusz stóla lesz. Annás mintája, valamint a mohair és a bambusz kombinálása is Annás ötlete. Köszönöm az ötletet, Annás!:)
Ezek a virgonc kis gombócok nem bírnak magukkal, tekeregnek jobbra-balra, alig várják, hogy a horgolótűvel játszhassanak végre. Természetesen nem az én saram, hogy ilyen kis hobók, ugyanott tartom őket, mint a többi fonalam.
Ez egy nyári táska lesz, ami színben tökéletesen passzol majd a bolerómhoz, bibí!:) Mintára adhattok még tippeket.
Ja igen és közlöm, hogy Kati barátosném a Barka titkosügynöke:) Szuper akciók, leárazás ide vagy oda én most nem akartam ám fonalat venni, mert készül jópár dolog és még párhoz be vagyok tárazva és különben meg ágyút akarok festeni, meg természetesen a végzet üllőjét is, mert most már ha jól számolok lassan 6 éve készül az a darab vas. Szóval Kati csak győzködött, hogy "szinte ingyen van", "úgyis vennél később, vegyél most féláron", "fantasztikus színek, minőségi fonalak, vegyél te is, mielőtt elkapkodják előled", stb. Hát, végül vettem. Mivel túl sokat vacilláltam a Mandarin Kajszi és Medve Mama árnyalata között már csak Kajszi maradt nekem, a Medvemamát elkapkodták előlem, de sebaj. Még nem tudom mit kötök, horgolok (?) belőle, de ha mégis narancs-barna lesz, hát majd kénytelen leszek venni Medve Mamát is, ha feltölti a Barka a készleteit. Szörnyű ez a fonal láz. Szörnyű, hogy materializálódott és itthon küzdök a tettvággyal, a náthával és a hőemelkedéssel. :(

Let the Hammer fall

2012. február 1., szerda

| | | 0 megjegyzés
Bizony már vagy 3 éve annak, hogy utoljára hadba vonult hős seregem. A boldog békeidőknek azonban vége: a világ megmentéséért száll harcba rettenthetetlen seregem 2012. február 19.-én.
Seregem főparancsnoka

Szóval 2 hét és játszom, mi több, versenyzem. Kitűzött célom, hogy ne legyek az utolsó háromban, és ezért keményen fogok küzdeni. Segítene, ha ismerném a szabályokat, ugyanis nem elég, hogy nem játszottam 3 éve, azóta kiadtak egy teljesen új szabálykönyvet, ami a szabályok több, mint felét írta át. Sebaj, az én bajom, hogy így is megyek, meg nem hátrálok:)

Éjszakai bevetésre
Tegnap este kicsit a tudathasadás szélére kerültem. Történt ugyanis, hogy gyakoroljam az új szabályrendszert megküzdöttem drága férjem elvetemült seregével. Igazán kemény fickók voltak, nem adták könnyen magukat, de ugyanez elmondható keményfejű és kemény öklű törpjeimről is.Nincs minden modellem lefestve, ezért játék közben el is határoztam, hogy hétvégén talán, illetve TALÁN sikerül lefestenem egy orgonaágyút.

Ezek után a csatát súlyos veszteségek árán, de sikerült megnyerni, ami teljes egészében seregem főparancsnokának és testőreinek érdeme, hisz ők küzdöttek meg egyszerre egy páncélozott gőztankkal, valamint egy félelmetes harci szekérrel, melyen egy mindenre elszánt, gonosz trükkökkel felszerelt varázshatalmú pap állt, aki eladta a lelkét a gonosznak, valamint egy villámokat szóró bestia szobra magasodott a csatatér fölé. A testőrök mind egy szálig elestek, de bátorságuknak, kitartásuknak, elszántságuknak és rendíthetetlenségének hála a gőztankból csak egy nyikorgó, összegyűrt konzervdoboz maradt, míg a harci szekér és rajta a gonoszt porrá zúzta a generális. Meg kell említenem lövészeim kitartását és rettenthetetlen helytállását is, és bár nem mindig értettem hogy miért nem futottak világgá azért igazán büszke vagyok rájuk.

Sajnos a győzelmi torra nem maradt időm, mert sietnem kellett, hogy nevezzek a Barka Fonalbolt Hónap Alkotása pályázatára, de előtte, mivel férjem harci láztól égve elfoglalta a számítógépet, hogy aknamentesítsen, serényen kötöttem pár sort a pulóveremből.

Jelenleg azt se tudom mihez kezdjek: kössek (ha kötök melyik művem folytassam), ültessek virágokat, aludjak vagy fűzzek gyöngybogyót a teatojásom láncára, mivel ma a szó legszorosabb értelmében betelt a pohár: a teatojásom ugyanis láncostul beleesett.

Megyek is serénykedni:) Ja igen, természetesen az összes modellt én festettem, bizony. És viszket a tenyerem, hogy a falra is fessek valami igazán bájosat: ágat-bogat, baglyot, sünit, napsütést és faligyíkot:)

Alrik király
Minden esetre Let the Hammer Fall!