Őszi falevelek itt is, ott is

2012. szeptember 30., vasárnap

| | |
Nem számoltam még össze, hogy hány levél mintás kiegészítővel - medállal, sállal, kendővel - rendelkezem és azt megtippelni se merem, hogy még mennyi készülhet majd. Íme, újabb példány a tűn:

A minta Daphne névre hallgat. A tű 4-es Novita zoknikötőtű - ez hivatott mutatni a sál hihetetlen szélességét, a fonal Barkáék Mandarinja és jól láthatóan újabb metamorfózisra készül. Még tavaly vettem pár gombócot egy boleróhoz. A bolerót megkötöttem, majd mivel nagy lett, hát lebontottam.


Majd újra megkötöttem, ezúttal kisebben. Felvettem kétszer, de nem szerettem, nem volt jó. A fonal tapintása imádni való, de mégse volt jó hordani, a hóna alatt és a hátán az alsó szegélyénél rettenetesen szöszölt. Van, mikor a fonal megmakacsolja magát és kijelenti, hogy ez vagy az nem szeretne lenni. Hát az én Mandarinom is ilyen makacs öszvér. Lebontottam, feltekertem motringba, kimostam, megszárítottam, gombolyítottam és mire ezzel készen voltam már a kezemben nyugodott a minta - az utolsó, amit ezzel a fonallal kipróbálok. Nem én találtam meg, véletlen jött szembe velem KicsiKató blogján. Azzal a lendülettel töltöttem le és nyomtattam ki, hogy aztán a Holden befejeztével rögtön el is kezdhessem.:)

Blokkolni nem fogom szerintem én sem, a fonal azt súgja nem szeretné, ha kiszögelném valahova. A minta jól áll neki, de hát a boleró mintája is jól állt neki, mégse volt jó. Izgulva és remélve kötöm, többször már nem bontom le. Ha sál se szeretne lenni, akkor részemről a Mandarin cseszheti és az összes maradék gombócom elajándékozom a fenébe! Na, most megyek is, kötöm tovább, és remélem, hogy ezúttal nem kell a fonalamban csalatkoznom...

1 megjegyzés:

Gabi írta...

Nos, ha a fonaladnak van egy kis esze, akkor mindenképp imádni fog ilyen sálnak lenni! Annyira klassz és annyira Niki!:) Alig várom, hogy megírd a bejegyzést arról, hogy kész vagy, és puha és klassz és imádod!:)

Megjegyzés küldése