Bagolykoszorú

2012. március 12., hétfő

| | |
Már réges-régen meg meg szerettem volna mutatni a baglyos pulcsimat, de csak most került rá sor, hogy fotókat csináljak róla. Sajnos a modellem nem egy világklasszis, de talán az látszik, hogy szerethető pulcsit sikerült kötnöm:


A minta Kate Davies owls mintája, amit még kb. három éve töltöttem le a Ravelryről, amikor még ingyenes volt. A mintán több apró dolgot is változtattam, pl. rövid ujjúra kötöttem a pulcsit, mert nekem az most bejövős:) Ezen kívül a baglyos minta fölötti fogyasztást nem a minta szerint kötöttem, hanem, hogy hangsúlyosabbá tegyem a baglyok fülecskéit ott fogyasztottam szimmetrikusan. A legnehezebb feladat az ujjak és test találkozásánál képződött 4-4 szemnyi luk bezárása volt. (Bizonyára most jó sok kötős hobbitárs kiröhög, de legalábbis megmosolyog.) Nagyon megszenvedtem vele és nem is lett tökéletes, de első pulcsinál talán elnézhető. Majd keveset integetek az új pulcsimban :)

A fonal a Barka Mosó Masa Diótörő árnyalata és a pulcsiba 5,5 gombóc ment bele. Ha jól emlékszem 5-ös tűvel kötöttem, de ahogy észrevettem a Mosó Masa különböző árnyalatai nem mindig egyforma vastagok. Pl. ami Vasorrúm van, az jóval vastagabb, mint a Diótörő. A pulcsihoz készülni fog egy pár karmelegítő is. Idővel. A fonalról annyit, hogy nagyon puha, meleg, jól tartja magát mosás után is, de sajnos kissé bolyhosodik, ezért nem fogom mosógépben mosni.

8 megjegyzés:

Gabi írta...

Azt hiszem lassan a bagoly lesz a legkedvencebb állatkám.:) A modelledet pedig nem kéne sértegetned!;]

Kati (Anya) írta...

jujj de szép :) tetszenek a baglyaid :D

IceCat írta...

De jó! Cukik! :)

Gabella írta...

Nagyon szép lett a pulcsid! A modellel sincs semmi gond! :) És szavaztam is rá a Barka oldalán!

Lumienkeli írta...

Köszönöm szépen, aranyosak vagytok!:)

florentine írta...

Nagyon tetszik egy ilyet én is szeretnék kötni magamnak!

Névtelen írta...

Kedves Niki! Beleszerettem a pulcsidba! Ha még megvan a mintád, el tudnád nekem küldeni? Nagyon hálás lennék!
zsuzsans1977@yahoo.co.uk

Lumienkeli írta...

Kedves Zsuzsa!

Nagyon örülök, hogy tetszik a pulóverem. A minta a Ravelry oldaláról származik (http://www.ravelry.com/patterns/library/owls-2). Az általam tett módosításokat a fenti bejegyzésben olvashatod. Sok sikert az elkészítéséhez és örömöt a viseléséhez!

Niki

Megjegyzés küldése