Csiperegi Ödön Bonifác

2012. március 11., vasárnap

| | |
Csiperegi Ödön Bonifác szeret mindent, ami kerek. Egyenesen rajong a pizzáért, a pilóta kekszért és a csatornafedlapokért, utóbbiakért különösen, ha címer is van rajtuk. Szívesen jár múzeumba, több órán át képes szagolgatni a kiállítási tárgyakat (néha a teremőröket is). Alig várja, hogy eljuthasson Firenzébe, ugyanis minden vágya, hogy egyszer felszállhasson ott egy vonatra. Álmai netovábbja, hogy ez a vonat zöld legyen. Ha a Hold a szemébe süt csuklani kezd, ezért reméli születésnapján a barátai meglepik majd egy holdszemüveggel, vagy egy vizirollerrel. Ha elfárad énekel. Retteg a szökőkutaktól, különösen a szoborral díszítettektől.
Ödön teát főz.
Ödön az első amigurumi figurám. Nagy rajongója vagyok Helen naffafejű mackónépének, imádom a jellemrajzokat, bár eddig nem nagyon tudtam elképzelni hogyan születhetnek ilyen édes leírások. Nos, ahogy Ödön formálódni kezdett a kezeim között egyszer csak olyan ödönös lett.Próbáljátok ki és rájöttök hogy értem^^.
Ödön kirándulni is szeret, különösen, ha gumicukor egereket is vihet. Iránytűt nem célszerű adni neki - hacsak nem az északi sark az úticél -, mert mindig arra megy, amerre a nyíl mutat.
Amúgy Ödön már egy hete Pratoban éldegél Törpillával és álmainak egy része már teljesült is, de erről majd Gabi mond mesét:)


1 megjegyzés:

Gabi írta...

Nos igen, Ödönnel hosszú buszozás után elértük Firenzét és első utunkat Pratoba egy zöld mozdonyos vonattal tettük meg. Nem volt zöld az egész vonat, de Ödön alig fért a bőrébe.:) Pár napja megnéztük Firenze déli részét is és azóta is minden este vígan csicsereg az élményeiről lefekvés után.^^

Megjegyzés küldése