Holden, avagy az én szép zöld salátám

2012. szeptember 20., csütörtök

| | |
Tegnap este elkészült a Holden kendőm. Mikor az utolsó pöcmörgőt is megkötöttem, és a kendőm a kötőtűről az ölembe huppant táncolni tudtam volna örömömben. (Ami azt illeti rémlik, mintha valóban táncra perdültem volna.) Megölelgettem, meggyömöszkéltem, összetekergettem, megcsodáltam legújabb nyakbavalóm. Csodálatos fej salátaként pompázott néhány fotó erejéig, még a nyál is összefutott a számban. Bámulatos, hogy mennyire másképp mutat a csipke blokkolás előtt és után. Lenyűgöző :)
Friss, zsenge kelkáposztalevélke.
Az én salátám. :)
Kimostam, blokkoltam és gyönyörködtem benne. Amíg a gombostűket egyesével a helyükre tűzködtem elnézegettem, ahogy a ráncos kis kendő kisimul és a csipkeminta hullámai elnyerik azt a formát, amit alkotójuk álmodott nekik. Varázslatos.
Blokkolás alatt.

Mosolyogva aludtam el és az én csodaszép spenót színű új kendőmről álmodtam. Ma reggel felébredtem, megmostam az arcom és szaladtam is gyönyörködni a kendőmben. Ó, bárcsak lenne hét fejem, hogy az összes csodaszép kendőm, sálam, nyakmelegítőm hordhassam egyszerre! Imádom a gyapjú pihe-puha tapintását, imádom, ahogy a szemek egymásba kapcsolódnak, a moha üde zöldjét és a páfrány árnyas erdőket idéző sötétjét. Elnézegetem, ahogy a blokkoláshoz használt gombostűk csálén bólogatnak mindenfelé. Mesés.
Sajnos nem állt meg az idő addig, amíg a kendőmben gyönyörködtem, így kapkodva készültem el, még az ebédem is itthon felejtettem, de sebaj, egy kis ámuldozás ennyi kellemetlenséget megér. Alig vártam, hogy hazaérjek és a nyakamba terítsem az új sálam. Megkértem Lacit, hogy fotózzon le, hogy megmutathassam nektek milyen csodás az új kendőm:

A fényviszonyokat okolva hamar feladata a címlapfotózást, így kénytelen voltam kezembe venni a fotómasinát és tükörből megörökíteni magam Nektek. Jól van na, tudom, hogy nem dolgoztam még el a szálakat, de az már csak pár perc, hamarosan meglesz az is :)

3 megjegyzés:

Gabi írta...

Ez GYÖNYÖRŰ! Már értem, miért nem tudtad letenni.:) És sokkal szebb, mint amit megmutattál nekünk az előző bejegyzésben!:P És olyan szép zöööööld.:) Nem sokára megtapogatom. ^^

Kati (Anya) írta...

irigy vagyok... meg kell tanulnom kötni is, nincs mese... :) Nagyon ügyi vagy Niki!!!! :)

Lumienkeli írta...

Köszönöm lányok, édesek vagytok:)
Gabi, Te láttad egészen az utolsó előtti sorig, csak a szélén a sötétzöld pöcmörgők nem voltak kész, mert nem volt nálam a gombolyag. Hízelgő, hogy szebbnek találod wonderlanding kendőjénél, de ezt sajnos vissza kell utasítsam egyelőre, bár remélem, hogy egyszer majd megközelítem azt, amit ő tud.
Kati, szívesen segítek a kötésben. Ketten csak sikerül tükröznünk a mozdulatokat és megfejtenünk hogy lesz ez jó Neked:)A mintaolvasás meg nem jelenthet gondot Neked és onnantól kezdve pedig rajtad áll, hogy jobbról vagy balról kezded^^

Megjegyzés küldése