Orchidiotizmus

2011. november 7., hétfő

| | |
Anyuval pénteken előre eltervezett bámészkodási és növénybeszerzési szándékkel ellátogattunk az őszi orcidea fesztiválra. Nos, nem csalódtunk. Orchideákat nem különösebben kedvelőknek ez a bejegyzés rém unalmas lesz. Nekik sütök palacsintát, ha átugranak hozzám egy péntek este Csillagport nézni és traccspartizni. Ok, legyen gyereknap, aki szereti az orchideát az is jöhet, csak hozzon a palacsintába tölteléket:)

Bár anyuról is készítettem képeket most csak orchideákat fogok mutogatni, mert az én drága felmenőm szégyellős, pedig pont olyan szép, mint egy csodaszép krémszínű, fodros szirmú Cattleya. Annak, aki nem ismeri anyukámat itt egy Cattleya:
Könnyen meglehet, hogy csak a gyakorlatlan szemem miatt állítom őkelméről, hogy Cattleya, de attól még szép.
A kiállításra megérkezvén azt se tudtuk merre tekergessük a nyakunkat, annyi sok szépség várt minket Vajdahunyad várában. Volt bőven néznivaló, az biztos:

Nem titkolt szándékom, hogy kedvet csináljak nektek a tavaszi kiállításra, ami az ígéret szerint sokkal nagyobb szabású lesz, hiszen Európa minden országából jönnek majd kiállítók.

Szépen megkomponált bemutató a csodacsini gizgazokból egy nagyon szép épületben. Kell ennél több?

Ezen a két képen csak sok kis maszat látszik, így íme, közeli képek a virágokról. Mind vaku nélkül, hogy a természetes színeikkel mutathassam meg őket:
Anyu kedvencei a cirkalmasságos sok-sok virágos orchideák voltak.
 Nekem nagyon tetszett ez a kockás darab és természetesen a csíkos is:)


Szépen rímel a mennyezet díszítésére, nemde?
 
Ezen a vízcseppek tetszettek nagyon.
Ennél meg a vízcsepp alatt a virág is nagyon-nagyon tetszett.
Cirkalmasságos anyu kedvéért.

Reflektorfényben.


Ez a virágnak csak a közepe ám kedvcsinálóként, mert az egész nagyobb volt, mint a tenyerem. A teljes virág megtekinthető a tavaszi kiállításon:)

Azt hiszem ez csónakorchidea. Azt hiszem nagyon tetszik:)

Volt pár nagyon szórakoztató orchidea, aminek szinte személyisége volt, de nem azok a kényes, sznob dámák voltak amiket Törpilla annyira utál és volt pár nem orchidea is, amiket Törpilla nagyon szeretne látni és persze ott voltak a szerzemények, amik többnyire orchideák, de nem mind. Ezeket majd holnap mutogatom, ha még lesz kedvetek nézelődni.

1 megjegyzés:

Gabi írta...

Lassan már Anyu is kiállító lehetne.:)

Megjegyzés küldése