A húsvéti kraken majdnem olyan, mint a karácsonyi tatu.

2014. május 18., vasárnap

| | |
Petinek akartam valami cukiságot szerkeszteni, ezért a Ravelryn szemezgettem. Láttam ott mindenféle figurát, baglyot, nyuszit, cicát, na de a legcukibb mégis csak egy nyolckarú kis jószág volt. Bizony-bizony, a Kraken nagy szerelem lett első pillantásra. :)
Mivel azonban épp Húsvét előtt jártunk, ezért gondoltam meglepem a kölköt egy kötött nyuszival is, és mivel kötni tudok, horgolni meg minden művem előtt újratanulok, így a nyuszival kezdtem. Azért, hogy igazi húsvéti nyúl legyen, hát a pocakjába rejtettem egy kindertojás kapszulát megtöltve egy törött fém fityegővel, egy párjanincs gombbal és egy zacskó randa teklagyönggyel. Szóval ez a nyuszi garantáltan hoz tojást, bár remélem, hogy a pocakjában marad. :)
Minta: Henry's Bunny - Ravelry
Ami a krakent illeti, természetesen nem maradt ki ő sem. Pont volt egy kis maradék tengeri herkentyűnek való fonalam, így villámgyorsan elkészült hát ő is (minden alkalommal gyorsabban tanulok meg újra horgolni:) ):

Minta: Young Kraken - Ravelry
Valamikor Mr. Tibblest is muszáj leszek elkészíteni, mert túl aranyos ahhoz, hogy kihagyjam.

Van egy kardigánom is készülőben, amit akkor kezdtem el kötni, mikor Petivel először töltöttük be a 40. hetet. Gondoltam, ha nekiállok valami nagyobb lélegzetvételűnek, akkor Murphy szerint majd biztos rögtön el is indul a poronty. Hát, 5 nappal később az újraszámolt 40. hetet is betöltöttük, a kardigán test részének majdnem a fele megvolt, a fiúcska pedig köszönte szépen, jól érezte magát odabent. Azért végül mégiscsak ki kellett jönnie, így a kardigánt jópár hétre félre is tettem.
Mióta itt a Peti, kb. két naponta kötök két sort, úgyhogy lehet fogadásokat kötni, hogy őszre elkészül-e a kardigán? Ez nem panasz, nehogy valaki azt higgye, csak a prioritások sokat változtak tavaly óta! :)
Lehet egyszerre kötni és alvó babát szemmel növeszteni. Legalábbis egyszer lehetett :)

1 megjegyzés:

Anyu írta...

Jó újra olvasni a blogodat! És újra nézegetni az alkotásaidat! :)

Megjegyzés küldése