Végy egy almát, pucold meg, reszeld le/aprítsd fel, fogj némi zabpelyhet, keverd hozzá, majd tégy hozzá egy kis őrölt lenmag és víz keverékéből álló ragacsot. Keverd össze, süsd meg és kész.
Kipróbáltam almával, banánnal és mazsolás-rebarbarával is. Az alma nagyon finom lett, a rebarbarás-mazsolás elég savanyú, de nekem bejön, a banános viszont... atyaég! Ennek tömény banánszaga van! Ezen a ponton jogosan teszi fel a kérdést bárki, hogy mi a fenéért csinál valaki banános kekszet, ha rosszul van a banán szagától is? Ami azt illeti, én is feltettem magamnak ezt a kérdést vagy 100-szor miközben sült. Viccet félretéve attól, hogy utálom a banánt, a gyerekem még megpróbálkozhat vele és eldöntheti, hogy neki bejön-e vagy sem. A másik ok pediglen, hogy akár még finomnak is találhattam volna.
![]() |
Tudom, nem szép, de egészséges és finom. |
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése